Preprosta in uporabna vratna krila

Zahtevno ime za preprosta vrata - panelna jih imenujemo ker imajo na izbrano sredico z vsake strani obdano s homogenim HDF panelom prevlečen s folijo ali zaščiten z lakiranjem.

Okvirji “panela” pa so izdelani iz trpežnega in gostega MDF, ki nosi celotno vratno krilo, preprečuje zvijanje in ohranja nizko težo vratnega krila.

Pri izbiri sredice sta ponujeni dve možnosti:

 • stabilno satje - izdelano iz osmoljenega kartona ali,
 • homalight plošča - poln, homogen, vodoodporen material

Sama sestava krila omogoča, da se lahko panelna vrata izdelajo v potopni ali klasični (brazdni) različici. Poleg krilnega odpiranja pa tudi drsne različice in tudi izvedba v dvokrilni različici.

 

Tri površinske izbire

SOFT

V celoti “mehko” vratno krilo nima ostrih robov in je zaščiteno s folijo, izdelano iz enega kosa, z samo enim vidnim robom. Celotno krilo ima notranji okvir z več vertikalnimi povezavami, kar daje krilu še posebej dobro stabilnost, preprečuje zvijanje in povečuje trdnost krila. Izvedba SOFT je možna v 10 različnih barvnih različicah.

 

CPL

Laminatna folija debeline 0,2mm - CPL folija, je visoko odporna proti praskam in trenju. Posebna tehnologija skrije spojne robove, posledično izboljša estetiko in kvaliteto površine. CPL folija se uporablja na bolj izpostavljenih vratnih krilih (povečana vlažnost, višja temperaturna razlika, kjer je potrebna UV odpornost ali je povečana uporaba). CLP folije so na voljo v treh barvnih različicah - akacija, sivi hrast in wenge.

 

LAK

Sredica krila je z obeh strani zaščitena s 3 mm debelo HDF ploščo izbrane barve. Robovi krila so zaščiteni z robnim trakom (folijo), ki posnema barvo HDF plošče. Vratno krilo v LAK izvedbi ima ostre robove in izbirate lahko med petimi barvnimi različicami: jelša, bukev, kalvados, hrast in klasična bela barva.

 

Opomba: vsak model vratnega krila ne nujno ponuja vseh barvnih različic, zato obvezno preverite pri vsakem modelu katere barvne možnosti so mogoče za izdelavo.

Sestava panelnih notranjih vrat

Prerez krila panelnih vrat
 1. 1

  MDF okvirZa statiko.

 2. 2

  HDF ploščaZa zaščito.

 3. 3

  SredicaSatje ali Homalight.

 

 • satje
 • homalight

 

 • SOFT
 • CPL, LAK